Pijn na het vullen van een tand of kies

Wacht het een paar dagen af, de pijn kan vanzelf weggaan. Blijft de pijn of wordt deze erger maak dan een afspraak bij de tandarts.

Er zijn verschillende soorten vullingen. Verschillende vlakken die gevuld kunnen worden. Een vulling kan dus groot of klein zijn. Hoe groter de vulling hoe meer kans je hebt dat je er last van kunt krijgen.

Als een gaatje heel dicht bij de zenuw zit, kan het zijn dat je na de behandeling pijn hebt. Neem dan een pijnstiller. Wordt de pijn erger en gaat het kloppen en steken, neem dan contact op met de tandarts. Is er sprake van gevoeligheid, vooral bij het kauwen, dan zal het normaliter binnen 6 weken wegtrekken. Probeer deze zo veel mogelijk te ontzien.

Als de tand of kies met een witte vulling is gevuld, dan kan dit een tijdje gevoelig zijn met warm en koud. De pijn zal na een tijdje vanzelf weggaan.(als de pijn blijft of erger wordt, neem contact op met de tandarts)

Soms kun je na het vullen ook wat last hebben van je tandvlees. Soms wordt er om de vulling te maken een bandje (soort van taartvormpje) om je tand of kies gedaan voor de goede vorm. Dit kan soms een beetje in het tandvlees snijden. Hier kun je dus na de behandeling wat last van hebben. Je kunt gerust een pijnstiller nemen.